Over de vergadering van 28 september a.s.

Uitnodiging aan onze deelnemers.

Donderdag 28 september is er weer een Art café in Pand P - voormalig PlazaFutura aan de Leenderweg 65 in Eindhoven, aanvang 2000 uur in de kleine zaal op de eerste etage.
Vraag even na bij het personeel van Pand P als je het niet onmiddellijk kunt vinden.

Wij nodigen jullie uit om met het bestuur van gedachten te wisselen over de toekomst van KEK-040!. De laatste maanden van 2017 gebruiken we om:

 • Het bestaansrecht van KEK-040! te onderzoeken en te evalueren.
 • Organiseren van een doorlopende tentoonstellingen in Pand P / inschrijvingen vanaf heden mogelijk via de KEK-040! website onder-“inschrijving deelname tentoonstelling Pand P”.
 • Ondersteunen van individuele evenementen (zoals het geven van een masterclass) op de zaterdagmiddagen in een van de theaterzalen door KEK-040! leden / inschrijvingen vanaf heden mogelijk via de KEK-040! website onder-“inschrijvingmasterclass Pand P”.
 • Organiseren van een wintertentoonstelling in het centrum van Eindhoven./ inschrijvingen vanaf heden mogelijk via de KEK-040! website onder-“Aanmelden evenementen - Wintertentoonstelling”.

 

Agenda Art café 28-september:

KEK-040!

 • Ambities 2017/ 2018
 • Onze plannen tot aan 31 december 2017.

Pand P

 • Pand P als voorlopig honk/sociëteit en permanente expositieruimte voor onze deelnemers (organisatie en presentatie: Rob Zweerman en Caroline Teesing)
 • Data Art cafés; 28 september / 26 oktober / 23 november
 • Masterclasses of andere initiatieven op zaterdagmiddag (presentatie Shelly Lapré)

Wintertentoonstelling IBCAN

 • Onze plannen voor een tweede versie van “INBETWEENCHRISTMASANDNEWYEAR”
 • Data; 23/24/26/27/28/29 december 2017 (data nader vast te stellen)

HET WILHELMINA KUNSTPLEIN GAAT NIET DOOR!

23 juni 2017

Vandaag heeft het KEK-040! bestuur besloten om het jaarlijkse Wilhelmina Kunstplein te annuleren en wel om onderstaande redenen:

1. Er hebben zich slechts 30 kunstenaars aangemeld voor het Kunstplein. Vorig jaar waren er nog 49 kunstenaars die deelnamen. KEK-040! heeft 75 leden.
2. Als alternatief voor de marktkramen werd gekozen voor een 60 meter geschakelde lange tent, 5 meter breed. De extra kosten voor deze opzet worden niet gedekt door de bijdragen van de kunstenaars inclusief een kleine subsidie van de Gemeente Eindhoven die ons pas vanmorgen werd toegezegd. Een eerder toegezegd nieuw concept, dat zou worden vormgegeven door een Eindhovense architect, kwam niet van de grond.
3. Teruggaan naar een simpele, dubbele rij marktkramen (wel betaalbaar) is geen optie voor het bestuur, omdat die bescheiden presentatie geen recht doet aan de uitstraling die het KEK-040! bestuur minimaal wil bereiken. Marktkramen neigen naar een braderie en juist die uitstraling wil het bestuur vermijden.

We zijn erg teleurgesteld en begrijpen dat de kunstenaars, die zich hebben ingeschreven dat ook zijn. (Komende week wordt het reeds betaalde inschrijfgeld terug gestort).

Het bestuur zal de twee komende zomermaanden gebruiken om te onderzoeken hoe we hier sterker uit kunnen komen en hoe we verder gaan.
Een van de gedachten is om aansluiting te zoeken met de Eindhovense designers.

U bent wel nog steeds van harte welkom op onze meeting met BBQ!
Deze wordt gehouden volgende week donderdag 29 juni a.s. Op deze avond kunnen we met elkaar van gedachten wisselen over hoe nu verder te gaan.
Lokatie: De Oude Rechtbank, Stratumseind 32, 5611 ET Eindhoven.


Namens het KEK-040! bestuur,
Marcus van Roode

Tentoonstellingsagenda en deelname

2 juli 2017: Zomer tentoonstelling Kunstplein Wilhelmina. Deze tentoonstelling is geannuleerd!
Nog geen datum bekend: Park voorheen De Ploeg in Bergeijk
Nog geen datum bekend: Winter tentoonstelling ism Van Abbe Museum

Lees meer...