Claartje van Oosterum

Claartje van Oosterum

Claartje van Oosterum volgde de opleiding beeldende kunst aan de academie der schone kunsten in Arendonk. Al vlug bleek haar passie en talent voor het portretteren en de figuratieve kunst.
In 2008 veranderde zij haar huiskamer in een atelier en ging zij zich helemaal wijden aan het maken van beelden. Ze houdt het zo simpel mogelijk. In de simpelheid van de pose probeert zij zoveel mogelijk gevoel te leggen en vertaalt zij in klei wat het individu haar in energie verteld.
Daarnaast maakt zij figuratieve beelden die ontstaan vanuit een ervaring of een diep gevoel en maakt zij portretten in opdracht.
Claartje: “Tijdens het boetseren ben ik eigenlijk alleen maar bezig met het opzetten van de klei, kijkend naar licht en schaduw, contouren en verhoudingen. In ieder geval niet bezig met een eindresultaat, of het maken van een neus en oor. In die concentratie is er ruimte om te voelen en om op een diepere laag contact te maken met het model, waardoor er op wonderlijke wijze een stukje van de ziel in het beeld vastgelegd wordt.”

ClaartjeVanOosterum werk