Katja van den EijndenIk ben vanaf 1997 werkzaam als Beeldend Kunstenaar. Ik maak schilderijen, objecten, installaties, kostuums en decors en verzorg ik performances; zoals figureren(o.a.Make-a-wish) en verzorgen van openingen. Tevens verzorg ik creatieve, theatrale workshops voor kinderen en organiseer kunst(evenementen).
Sinds ik in 1989 bij Theater Het Klein in Eindhoven terecht ben gekomen, ben ik geïnteresseerd in theater, ik ben daar begonnen met kostuums maken en mee ontwerpen, daar heb ik geleerd te improviseren en dat heb meegenomen naar al mijn latere werk. Ik werk graag met afvalmaterialen en materialen die ik vind of krijg.
Grote inspiratiebron is de natuur, en andere culturen, ik heb het voorrecht gehad om in andere landen een aantal jaren te mogen wonen en werken (eigen werk), o.a. Duitsland, Italië en Portugal. Dit is vooral terug te zien in mijn schilderijen.
Mijn droom is nu vooral grotere werken te realiseren, installaties, van allerlei materialen, een daarvan is Verweven (schildering), zie foto, een project dat ik in de openbare ruimte in Geldrop heb ontwikkeld (maart 2018), in opdracht van de gemeente.

Titel werkstuk: Verweven


Geboortedatum
Geboorteplaats
Telefoon
Email adres

10-07-1970
Geldrop
06-27973205
mailto:katja@cumalume.nl

Opleiding

MDGO-MK 1986-1989.
HBO-Handvaardigheid, vrije studierichting 1993-1997. Hogeschool Katholieke Leergangen Tilburg,
Handvaardigheid - Vrije studierichting, 1997.

Techniek

gemengde technieken, mode-ontwerp, ruimtelijke vormgeving