Marieke Vermeulen - KossenZolang als ik me kan herinneren hebben vormgeving en kleur een belangrijke rol gespeeld in mijn belevingswereld. Mijn fantasie hierover is uitgegroeid tot een gedreven tekenen, een passie voor willen weergeven van wat me raakt. Mijn tekeningen kenmerken zich door een voorliefde voor details. Figuratief werk, vaak met de mens als uitgangspunt. Maar geen vaststaand thema of dogmatisch opgelegde stijl - of materiaal keuze. Het onderwerp kiest als het ware zijn eigen materiaal en weergave.

Wat misschien opvalt is, dat ik vaak naar een gedurfde kleurstelling neig. Maar ook dat is geen vaststaand gegeven, als het onderwerp dat nodig heeft kan ik zeer ingetogen met kleur omgaan. Ik hou er van om de schoonheid van alledaagse dingen naar voren te brengen. De pracht van het tere of kwetsbare, of juist de kracht daaronder. Zachte schaduwen gecombineerd met een krachtige belijning.

Mijn tekeningen zijn steeds een zoektocht naar de kern van het onderwerp dat mij bezighoudt, of is het een zoektocht naar mijzelf? Is het niet zo dat we slechts kunnen herkennen wat we zelf in enige mate bezitten?

Titel werkstuk: Gesluierd


Geboortedatum
Geboorteplaats
Telefoon
Email adres

31-08-1957
Den Haag
040-2420597
mailto:mthkos@gmail.com

Opleiding

VHBO, met diploma AIVE
2,5 jaar Academie voor Schone Kunsten Arendonk; specialisatie tekenen, met diploma

Techniek

schilderen, sculpturen