Thea BijlMijn opleiding heb ik gedeeltelijk in Amerika genoten. Ik heb 2 jaar alle art classes gevolgd op het Parkland College in Illinois. Met die basiskennis heb ik mijzelf verder ontwikkeld.
Mijn voorkeur ging al vrij snel uit naar het maken van dierenportretten. Dit heb ik ontwikkeld in verschillende media, aquarel, kleurpotloden, gouache en olieverf. Maar mijn specialiteit is toch wel het werken met de kleurpotloden. Ik maak vrij werk, meestal wildlife en ik werk in opdracht, vooral huisdieren en weidedieren. Zonder dieren geen kunst van Thea Bijl! Dieren tekenen en schilderen is al van jongs af aan mijn passie. Wat ik in ieder geval weet te bereiken met mijn kunstwerken is, dat de passie voor dieren haast letterlijk van het doek of papier afspat. Er wordt niets toegevoegd of weggelaten van de geportretteerde dieren. Ze worden verbeeld zoals ze zijn, in al hun natuurlijke pracht.
Thea maakt zelf veel dieren portretten maar werkt ook in opdracht. Ze zou dus zomaar uw favoriete dier kunnen vereeuwigen. Aan materiaal gebruikt Thea voornamelijk kleurpotloden, gouache en olieverf.


Geboortedatum
Geboorteplaats
Telefoon
Email adres

17-10-1961
Hoogezand
06-21403370
mailto:theabijl@icloud.com

Opleiding

HBO IW

Techniek

schilderen, tekenen