Wilma LindersMijn naam is Wilma Linders, in 1956 geboren te Eindhoven. In 1992 ben ik afgestudeerd aan de Akademie voor Beeldende Vorming, afd. Autonome Vormgeving, te Tilburg.
In mijn foto’s, ruimtelijk werk en teksten spelen mensen, dieren en alledaagse voorwerpen een belangrijke rol. Vaak staan de foto’s niet op zichzelf maar samen met voorwerpen, dragers, lijsten, objecten en beelden, geef ik er een nieuwe betekenis aan.
Er ontstaat dan een nieuw poëtisch geheel waardoor je als toeschouwer wordt verleid om verder te kijken. Bij nadere beschouwing blijkt het kunstwerk toch uit iets anders te bestaan en zitten er meerdere lagen in het werk verborgen. Lagen waarbij men zich soms wat ongemakkelijk voelt en waarbij men zich vragen gaat stellen. Hoe de beschouwer het kunstwerk ervaart zal mede worden bepaald door de “kijkrichting” die hij inneemt.

Ik woon in Veldhoven, waar ik mijn werk exposeer in mijn atelier “het Kijkvenster”. Daarnaast bezoek ik met mijn rijdende expositieruimte “het Kunstkeetje” scholen of andere gelegenheden om anderen van een vleugje kunst te laten genieten.


Geboortedatum
Geboorteplaats
Telefoon
Email adres

19-06-1956
Eindhoven
040-2539411
mailto:wilmalinders@live.nl

Opleiding

Academie Beeldende Vorming, afd. Autonome Vormgeving te Tilburg

Techniek

diverse technieken