Nieuwsbrief van 7 april 2018

Het eerstvolgend Art Café wordt gehouden op donderdag 31 mei, in verband met de april-/mei vakantie en de koningsdagactiviteiten in Eindhoven.
De expositie van Georgine Sipman wordt tot die datum verlengd.
Omdat Rob Zweerman zijn rol als curator van Pand P –exposities heeft beëindigd is de nieuwe regel dat de laatste exposant een opvolger aanwijst.
Georgine heeft gekozen voor het werk van Marjo Hoevenaars. De nieuwe expositie zal op 31 mei worden geopend.

Het bestuur betreurt het dat er de laatste keer geen spreker aanwezig was tijdens het Art Café.
Daarom bij deze de dringende oproep aan KEK-leden en/of hun bekenden om je hiervoor op te geven!

Betalingsherinnering
Vriendelijk doch dringend verzoek aan degenen die hun KEK-040 bijdrage van €40,00 voor 2018 nog niet betaald hebben om dat per omgaande te doen.
Rekeningnummer:NL 89 INGB 0007 32 5507
T.n.v. Penningmeester KEK-040!

 

Exposities van KEK-leden:

Anne Roorda
15april, 15.00 uur; Opening duo tentoonstelling van Anne Roorda met Ingrid van der Hoeven in galerie De Kunstkamer, Hoofdstraat 49 5528 AH Hoogeloon.

Rob Zweerman
15 april, 15.00 uur; Opening lente-tentoonstelling van Ruimte in Beeld, Dubbestraat 9a 5674 AE Nuenen.
Gast-kunstenaars zijn: Tim Meijer, Hedwig van Onna, Carolien de Brouwer, Toni Bauer, Jan Wils en Hendrike Huijsmans.

 

Bericht van Martin Voorbij:
“Tijdens de maand Augustus is het Berkenhuisje beschikbaar voor een KEK kunst kolonie project. Gedurende de gehele maand kunnen schilders werken in het Berkenhuisje en omgeving. In de weekenden zal het Berkenhuisje dan ook deels open zijn voor het publiek.
Een activiteit voor onderlinge samenwerking enerzijds en publieksbereik anderzijds.
Het idee is om 5 tot 15 kunstenaars uit te nodigen die 5-7 dagen gebruiken om gedurende deze periode te schilderen in en om het Berkenhuisje.
Thema (suggestie): ‘De ruimte om je heen’
Omdat iedereen graag met eigen materialen werkt, stellen we voor dat mensen hun eigen materialen meenemen en deze ook gedurende de maand veilig kunnen opslaan in het Berkenhuisje. In deze periode is er ook de mogelijkheid voor 2-3 personen in het Berkenhuisje te overnachten. Deze optie willen we graag zoveel mogelijk inzetten voor hen die dan ook een klein beetje een congierge-rol willen vervullen.
Mijn eerste gedachte was om voorrang te verlenen aan landschapsschilders, die ook bereid zijn hun werk te verkopen. Eventueel het laatste weekend een 'verkoop weekend'.
Kosten voor deelname: KEK-leden 15 euro, niet-KEK-leden 50 euro.
In ruil daarvoor: versnaperingen, drank/eten, werkruimte, verkoopmogelijkheid, publiekscontact en publiciteit.! Opgeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bericht van Sanne Reiniers:
”Ik wil jullie graag attenderen op het volgende. Wellicht is dit interessant voor jullie zelf en/of voor de makers met wie jullie in contact staan:
Op dinsdag 24 april zal van 15.00 - 16.30 uur BKKC te gast zijn om alles te vertellen over de diverse mogelijkheden binnen hun impulsgelden-programma. Zou jij willen weten waar je de impulsgelden voor zou kunnen inzetten? En vind jij het ook lastig om te achterhalen welke mogelijkheden er nu precies zijn? Kom dan naar deze informatiebijeenkomst van BKKC. Aan bod komen namelijk de subsidiemogelijkheid, de kennisvoucher, crowdfunding en de Brabantse cultuurlening.
Wil je hier graag bij aanwezig zijn? Meld je dan aan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De bijeenkomst vindt plaats bij ons in het Designhuis, Stadhuisplein 3.”